Μετά την αξιολόγηση θέτονται οι εξής βραχυπρόθεσμοι και μακροπρόθεσμοι στόχοι από τον φυσικοθεραπευτή:
Το θεραπευτικό πρόγραμμα άσκησης εκτελείται με κύριο γνώμονα τον άνθρωπο και τις ανάγκες του και απευθύνεται σε:
Η μάλαξη από την εποχή του Ιπποκράτη έως σήμερα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της αποκατάστασης και της θεραπείας του ασθενή. Η μάλαξη μπορεί να εφαρμοστεί είτε τοπικά έιτε γενικά σε όλο το σώμα ανεξαρτήτως ηλικίας, από βρέφη έως και ηλικιωμένα άτομα. Επίσης, τονίζουμε ότι η μάλαξη έχει διαφορετικούς χειρισμούς ανάλογα με τον στόχο που θέλει ο φυσικοθεραπευτής να πετύχει στον ασθενή.
Διακρίνεται σε:
Οι μυοσκελετικές παθήσεις είναι οι πιο συχνές παθήσεις που προσβάλουν το ανθρώπινο μυοσκελετικό σύστημα. Συνήθως προσβάλουν μύες, συνδέσμους, τένοντες, αρθρώσεις, οστά και νεύρα στον αυχένα, την πλάτη, τους ώμους, τα άνω άκρα και σπανιότερα τα κάτω άκρα. Είναι μια ιδιαίτερη κατηγορία, που, πλην όλων των άλλων, υποβαθμίζουν σημαντικά και την ποιότητα ζωής των πασχόντων. Οι περισσότερες μυοσκελετικές παθήσεις, σχετίζονται με την εργασία και την λανθασμένη εργονομία που υιοθετεί το άτομο στο εργασιακό του περιβάλλον. Επιπρόσθετα, σημαντικός παράγοντας εμφάνισης μυοσκελετικών παθήσεων είναι και η έλλειψη άσκησης και η καθιστική ζωή. Τα συμπτώματα ποικίλουν σε ένταση και συχνότητα τα οποία σχετίζονται με την ηλικία, το φύλο, την ψυχολογία και το περιβάλλον που ζει ο ασθενής.
ΤΥΠΟΙ ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ:
Οι σύγχρονες συσκευές ηλεκτροθεραπείας που διαθέτουμε, περιλαμβάνουν πλήθος προγραμμάτων ηλεκτρικού μυϊκού ερεθισμού, αισθητικού ηλεκτρικού ερεθισμού, διαδυναμικών ρευμάτων, παρεμβαλλόμενων ρευμάτων και ιοντοφόρεσης.
Τα γενικά αποτελέσματα της ηλεκτροθεραπείας:
Ενδείξεις: